Zavrtimo čas nazaj na … marec 2010

Na fotografiji sta Jani in Andrej, v tistem času edina zaposlena pri podjetju Andrej Klančar s.p., ki ga danes poznamo pod imenom Klančar žerjavi d.o.o. 
 
Janija smo povprašali, kako se spominja tistih časov in kaj je bilo drugače.
“Koliko žerjavov smo imeli takrat, ne znam povedat, predvidevam pa, da ne več kot dvajset. Ko sem prišel k podjetju septembra 2008, je bilo tukaj štirinajst samopostavljivih žerjavov. Delo je bilo takrat manj stresno in predvsem v manjšem obsegu. Projekti so bili manjši, v ponudbi za najem smo imeli le samopostavljive žerjave. Za prodajo pa smo imeli tudi kontejnerje, podpornike, vibratorje itd. Težje se je bilo tudi dogovarjati za prevoze žerjavov, sploh za šleper z nizko prikolico. In niti približno takrat še nismo imeli takšne servisne delavnice in tako prostornega skladišča, kot ju imamo danes. Vse je bilo bolj “garažno” in pisarne so bile bolj v stilu “dnevne sobe”, se spominja Jani.
 
Do leta 2012 sta bila z Andrejem sama, potem pa se jima je pridružila še Barbara. Od takrat naprej smo prav vsako leto, z izjemo leta 2016, dobili vsaj enega novega sodelavca ali sodelavko.