Andrej Klančar kot mentor na velikem startup izzivu POPRI

Med 15. in 18. januarjem je potekal Veliki Startup Izziv POPRI, tekmovanje v podjetniških idejah mladih, katerega ponosno sponzoriramo, saj podpiramo mlade podjetnike.

Na dogodku je sodelovalo 209 dijakov iz devetih srednjih šol v severnoprimorski regiji, ki so razvili 45 inovativnih idej. Organizacijo je prevzel Primorski tehnološki park, ki je združil šole od Nove Gorice do Kopra. Tridnevni dogodek je dijakom omogočil pridobivanje znanja o hitrem in učinkovitem razvoju idej ter možnost prijave na nacionalno tekmovanje POPRI.

IMG-20240123-WA0004
_2024_01_18_14_39_04_D7A6466_Foto_Jure_Batagelj_resize

Tridnevni dogodek je dijakom omogočil pridobivanje znanja o hitrem in učinkovitem razvoju idej ter možnost prijave na nacionalno tekmovanje POPRI.

Zaključek je bil v Primorskem tehnološkem parku, kjer so mladi predstavili svoje projekte pred podjetniško komisijo in se preizkusili v podjetniškem mreženju. Zahvala občinam gostiteljicam in podpornikom, ki so soustvarjali razvoj podjetnosti mladih.

_2024_01_18_14_12_33_D7A6434_Foto_Jure_Batagelj_resize

Letos je bil, kot mentor na dogodku prisoten tudi naš direktor Andrej Klančar, ki je z mladimi podelil svoje izkušnje, karierno pot ter delček njegovega življenja v njihovi starosti. Dobil je odzive polne navdušenja, zanimanje ter vprašanja, ki so ga napolile s pozitivno energijo.

Pravi, da je bil celoten dogodek izjemen, lepo je bilo videti kako mladi premagujejo strahove, stopajo na oder in se učijo ekipnega sodelovanja. Po udeležbi na dogodku je znova dobili potrditev, da so v mladih ključi za prihodnost, na njih svet stoji in bo še naprej rasel!