Stolpnica Tomos Koper / gradbeno dvigalo

Na izjemni lokaciji v Kopru smo postavili gradbeno dvigalo za preobrazbo Tomosove stolpnice.

O projektu

Naročnik
CGP d. d.

Lokacija
Koper

Opis objekta
Na izjemni lokaciji v Kopru smo postavili gradbeno dvigalo za preobrazbo Tomosove stolpnice. Stavba zgrajena leta 1957 je bila deležna celovite prenove notranjosti in zunanjosti.

Leto
2019

Povezava
Več o projektu (cgp.si)

Naša rešitev

Podpora vsem sodelujočim

Gradbeno dvigalo je bilo tudi pri tej obnovi uporabljeno za celoten potek obnove. Ob rušitvenih delih v notranjosti se je v začetku z njim odvažalo gradbene odpadke, sledila so razna sanacijska dela, betoniranje, dela na fasadi, inštalacijska dela in zaključna dela v notranjosti.

Vsaj toliko kot prevoz materiala je gradbeno dvigalo služilo tudi kot prevoz zaposlenim na in iz delovnih območij.

Pokazala se je široka uporabnost takega dvigala, saj z njim podpremo zares celoten proces obnove objekta, tudi na tako obsežnem primeru, kot je Tomosova stolpnica.

Nosilnost

Izbira gradbenega dvigala z nosilnostjo 2.000 kg je zaradi obsega obnove najbolj smiselno. To dvigalo nudi tudi izjemno razmerje med ceno in kvaliteto, saj nudi največjo nosilnost med dvigali na enem stebru, kar zmanjša strošek predvsem montaže, prilagoditve višin in samega vzdrževanja.

Izvedba in prilagoditve

Naročniku smo nudili storitev dvigovanja “na ključ” oz. “na tipko”.

Pred montažo smo naročniku najprej svetovali, nato smo izvedli montažo dvigala s sidranjem v objekt, tekom uporabe pa smo dvigalo med celotnim projektom tudi vzdrževali.

Naročniku smo na vrata nadstropja namestili klicne tipke in mu s tem omogočili zelo enostavno in varno uporabo, saj se gradbeno dvigalo prikliče na tipko, tako kot to poznamo iz dvigal v objektih.